EduFutura-soutu — yhteishenkeä ja verkostoitumista

Jyväskylän yliopiston avajaismessujen ja -piknikin yhteydessä soudettiin kilpaa kirkkoveneillä jo kuudennen kerran EduFutura-soudussa eilen keskiviikkona. Kisaamassa oli kuusi koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden henkilöstöstä koottua joukkuetta. Yliopisto vei voiton tiukassa kisassa, jonka päätavoitteet verkottuminen ja yhteinen liikuntareippailu toteutuivat päivän aikana hienosti.

EduFutura-souduksi nimetty kirkkovenesoutukilpailu koulutusorganisaatioiden välillä sai alkunsa jo vuonna 2012 Korkeakoulusoutuna. Aluksi kisattiin sekä henkilöstön että opiskelijoiden joukkueilla, mutta kilpailu on vuosien varrella muuttanut muotoaan ja osallistujakaarti laajennut korkeakoulujen ulkopuolellekin.

Tänä vuonna kisa käytiin henkilöstön kesken. Kolmen EduFutura Jyväskylä -koulutusorganisaation; Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän lisäksi osallistujana oli edellisvuosien tapaan Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, sekä uusina joukkueina Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Ilmasotakoulu, jonka väki huolehti myös turvallisuudesta paikan päällä.

Matalan kynnyksen verkostoitumista

— Täällä on kunnon hienhaju ja hyvä meininki! Tämän tyyppistä toimintaa tarvitaan; yhteishenkeä ja tervettä kilvoittelua, totesi isäntäorganisaation puolesta kilpailijat tervetulleiksi toivottanut yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

Tapahtumaa järjestelleen, yliopiston suunnittelupäällikkö Jarkko Pirkkalaisen mukaan painopiste onkin verkostoitumisessa ja mukavassa yhdessäolossa. Siksi ohjelmassa on annettu aikaa varsinaisen kilpailun jälkeiselle ohjelmalle, ruokailulle ja saunomiselle.

Leikkisästi vastustajien nöyryyttämistä luvannut Hämäläinen souti ensikertalaisena yliopiston voittoisassa joukkueessa. Kämmeneen hankautunut rakkokaan ei himmentänyt voittajan iloa. Myös joukkueen kokenut perämies, liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino iloitsi paitsi makeasta voitosta, koko tapahtumasta.

— On hienoa, että järjestetään yhteistyökumppanien kanssa myös tämänkaltaista, riemastuttavaa toimintaa! Soutamaan lähtee osin toisilleen tuntematon porukka, joka tulee takaisin joukkueena. Samalla tavalla yhteishenki kasvaa organisaatioiden välillä, Mörä-Leino kuvasi.


Voittoisa joukkue juhli kiertopalkinnon paluuta yliopistolle.