EduFutura kohtaa ja juhlii – MatchMaking 5.12.2017

EduFutura Jyväskylä kutsuu kärkitiimien jäseniä ja yhteistyön ystäviä MatchMaking-tapaamiseen ja musiikkikampuksen Suomi100v –juhlakonserttiin 5.12.2017 klo 16.30 alkaen, (Suomalainen musiikkikampus, Pitkäkatu 18).

Ohjelma:

16.30 Aloitus ja EduFuturan kuulumisia, kevyttä tarjoilua, ravintola Fuuga

17.10 Malja 100-vuotiaalle Suomelle ja EduFuturalle , vapaata keskustelua

17.30 Keskustelutilaisuuden lopetus

18.00 Suomi100v-juhlakonsertti Hannikaissalissa

Juhlakonsertti on MatchMaking-tapaamiseen osallistuville maksuton. Ilmoittautuminen tapahtumiin 30.11. mennessä oheisesta linkistä. Mukaan mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan, verkottumaan ja juhlimaan!

             

 

 

 

Suomalainen musiikkikampus tutkii ja kehittää!

Tule tutustumaan musiikintutkimuksen uusiin tuloksiin ja hyödynnä uutta tietoa musiikin opetuksessa ja oppimisessa!
Kuulet samalla tuoreimmat uutiset myös kehittämishankkeista, säätiöiden työstä sekä musiikkikampuksen uudisrakennushankkeesta.

Ilmoittaudu tapahtumaan oheisesta linkistä 22.1.2018 mennessä.


Teemat:

Johanna Hasu: Pianonsoiton oppimisen vaikeudet
Henna Suomi: Musiikin opiskelijoiden opiskeluvalmiudet
Jukka Louhivuori: Päällepuettava teknologia oppimisessa
Sami Sallinen: Pelillistäminen musiikkipedagogiikassa
Hannu Ikonen: Musiikkikampuksen uudisrakennus 2020
Helvi Kangas: Nuottiaarteet arkistosta uudeksi musiikiksi
Jouni Kettunen: Eino Roiha –säätiön koulutustuotteet

 

Jou­ni Vä­li­jär­vi: Laa­tua ope­tuk­seen op­pi­lai­tos­ten yh­teis­työl­lä ja työn­jaol­la

Opiskelijan ja yhteiskunnan tarpeita parhaiten palveleva opetus ei enää määrity pelkästään pysyvinä opinto-ohjelmina.

Työelämän kehitys edellyttää osaamisen joustavuutta ja sen jatkuvaa uudistamista. Koulutustarpeet ja opintopolut eriytyvät ja yksilöllistyvät. Henkilökohtaiset tavoitteet toteutuvat parhaiten, kun opiskelija voi yhdistellä opintoja eri oppiaineista ja -laitoksista. Yliopistoon tullessaan opiskelija voi jo hallita tietoja ja taitoja, joita hänen ei ole enää tarpeen opiskella uudelleen.

EduFutura on kolmen keskisuomalaisen koulutuksen järjestäjän vastaus näihin koulutuksen uudistamisen haasteisiin. Ammattikorkeakoulu, toisen asteen koulutuskuntayhtymä ja yliopisto rakentavat asiantuntijuuttaan jakaen nykyistä joustavampia ja monipuolisempia opiskelumahdollisuuksia.

Opetuksen laatu ja sopivuus opiskelijalle ei määrity siitä, kuka sen tarjoaa, vaan siitä miten se on suunniteltu, toteutettu ja saatettu opiskelijoiden ulottuville. Tutkimusperustaisuus ei rajoitu pelkästään yliopiston tarjoamaan opetukseen. Edellytykset laadun kehittymiselle paranevat, kun opetuksellinen yhteistyö vahvistuu ja työnjako oppilaitosten kesken syvenee.

Yhteistyöllä ei tavoitella pelkästään korkeakouluopintojen uudistumista. Tulevaisuudessa korkeakoulujen elinvoima riippuu yhä enemmän niiden kyvystä houkutella parhaita hakijoita ikäluokkien pienetessä ja opiskelijoiden tavoitteiden moninaistuessa. EduFutura ulottaa yhteistyön myös toisen asteen oppilaitoksiin, joissa monet korkeakouluopintojen kannalta tärkeät valinnat tehdään. Eheän opintopolun rakentumisessa lukio- ja ammatilliset opinnot ovat monella tapaa herkkyysvaihe.

EduFutura perustuu tasavertaisten toimijoiden yhteistyöhön, millä ei tavoitella hallinnollisia muutoksia. Pedagogisen yhteistyön syveneminen onnistuu vain opettajien ponnistelujen kautta. Opetussuunnitelmien verrantaminen on ensimmäisiä tärkeitä askelia tällä tiellä. Palkintona osaamisen jakamisesta on mahdollisuus keskittyä itselle läheisimpien teemojen tutkimiseen ja opettamiseen.

EduFutura tarvitsee tuekseen uudenlaisen ohjauksellisen strategian ja käytännön. Ohjaus ei voi keskittyä pelkästään ohjelma- ja oppilaitostason henkilökohtaiseen neuvontaan. Tarvitaan pitkäjänteistä eheiden opintopolkujen rakentumisen tukea moninaisin ohjauksen keinoin. Keski-Suomessa meillä on tähän käytettävissä valtakunnan mittavin ja kansainvälisesti laadukkaaksi todettu ohjausalan asiantuntemus, jolla jo on perinteitä oppilaitosrajat ylittävästä yhteistyöstä.

Jouni Välijärvi

Kirjoittaja on EduFuturan yhteisprofessori.  Kirjoitus on julkaistu Jyväskylän yliopiston verkkosivuilla tiedeblogissa  25.10.2017

Ikimuistoinen päivä Jyväskylässä!

Kesäkiertueen 2017 huipennukseksi arvottiin elokuussa elämysmatka Jyväskylään voittajalle ja hänen kolmelle ystävälleen. Elämyksen voittanut hollolalainen Salla kertoo viime viikonloppuna lunastetun palkintomatkan olleen kaikin puolin onnistunut ja ikimuistoinen.

Kesäkiertueen Facebook-arvonnasta pääpalkinnon voittanut hollolalainen Salla saapui seurueineen Jyväskylään lauantaina 23.9. Energinen opiskelijakaupunki tarjosi monenlaista ajanvietettä, koettavaa ja nähtävää kahden pienen lapsen äidille, jolle elämysmatka oli todella tervetullut irtiotto arjesta.

Jatka lukemista ”Ikimuistoinen päivä Jyväskylässä!”

EduFutura Jyväskylän uusi viestintätiimi oppilaitoskiertueelle

EduFutura Jyväskylän kesäkiertueen päätyttyä opiskelijoiden keskeinen rooli oppilaitosyhteistyössä saa kuitenkin jatkoa. Elokuun aikana toimintansa aloitti seitsenhenkinen, eri oppilaitosten opiskelijoista koottu uusi viestintätiimi.

Alkavan lukuvuoden aikana uusi viestintätiimi kiertää oppilaitosten omissa ja yhteisissä tapahtumissa. Tiimi rikkoo oppilaitosrajoja ja tuo yhteen eri oppilaitosten ja koulutusasteiden opiskelijat. Se toimii helposti lähestyttävänä linkkinä oppilaitosten ja opiskelijoiden välillä.

Jatka lukemista ”EduFutura Jyväskylän uusi viestintätiimi oppilaitoskiertueelle”

EduFutura-soutu — yhteishenkeä ja verkostoitumista

Jyväskylän yliopiston avajaismessujen ja -piknikin yhteydessä soudettiin kilpaa kirkkoveneillä jo kuudennen kerran EduFutura-soudussa eilen keskiviikkona. Kisaamassa oli kuusi koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden henkilöstöstä koottua joukkuetta. Yliopisto vei voiton tiukassa kisassa, jonka päätavoitteet verkottuminen ja yhteinen liikuntareippailu toteutuivat päivän aikana hienosti.

Jatka lukemista ”EduFutura-soutu — yhteishenkeä ja verkostoitumista”

Koulutus- ja tutkimusyhteistyö syvenee Jyväskylässä – Välijärvi yhteisprofessuuriin

EduFutura Jyväskylä perustaa yhteisprofessuurin 1.8.2017 alkaen. 50 % tehtävään on kutsuttu professori Jouni Välijärvi, jonka osaamistaan saadaan vielä hienosti hyödynnettyä hänen jäätyään juuri eläkkeelle päätoimisesta työstään koulutuksen tutkimuslaitoksen johtajana. Professuuri on sijoitettu Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntaan ja sen rahoittavat kahdeksi vuodeksi eteenpäin oppilaitokset ja Keski-Suomen liitto yhdessä.

Jatka lukemista ”Koulutus- ja tutkimusyhteistyö syvenee Jyväskylässä – Välijärvi yhteisprofessuuriin”

Jyväskylän oppilaitosten kesäkiertue esitellään SuomiAreenalla

Koulutuksen osaamiskeskittymä EduFutura Jyväskylän kesäkiertue on valittu Keski-Suomen maakunnan edustajaksi Porin SuomiAreenalle. Suomi 100 -juhlavuoden erikoisuuksia esitellään Aika-lavalla torstaina 13.7. kello 10 ja 14 teemalla ”Koko Suomi Juhlii”. Esiin nostetaan tuolloin kiinnostavia ja innostavia ohjelmahankkeita sekä niiden tekijöitä maakunnista ympäri Suomen.

Jatka lukemista ”Jyväskylän oppilaitosten kesäkiertue esitellään SuomiAreenalla”

Opiskelukaupunki Jyväskylä viedään kesän kuumimpiin tapahtumiin

EduFutura Jyväskylän eri oppilaitoksista koottu nelihenkinen opiskelijatiimi aloittaa kaksi kuukautta kestävän kesäkiertueen torstaina 15.6. Suomen merkittävimpiin kesätapahtumiin suuntaava kiertue jakaa tietoa Jyväskylästä ja Jyvässeudun koulutusvaihtoehdoista eri puolilla maata sekä kerää haastatteluja oppimisen ja koulutuksen teemoilla.

Jatka lukemista ”Opiskelukaupunki Jyväskylä viedään kesän kuumimpiin tapahtumiin”