Henkilöstön EduFutura-soutu 12.9.2018

Jo perinteeksi muodostunut EduFutura-soutu valtaa Jyväsjärven Jyväskylän yliopiston Agoran rannassa keskiviikkona 12.9.2018. Vuonna 2012 Korkeakoulusoudun nimellä alkunsa saanut kirkkovenesoutukilpailu soudetaan tänä vuonna jo kuudennen kerran. Nykyisellä laajennetulla kokoonpanolla, jossa EduFutura-oppilaitosten (JYU, JAMK ja Gradia) lisäksi soutavat HUMAK, VTT ja Ilmasotakoulu, soudetaan toista kertaa.

Jatka lukemista ”Henkilöstön EduFutura-soutu 12.9.2018”

Gradian ja Avancen esimies- ja johtamiskoulutukset uudenlaiseen yhteistyöhön

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Jyväskylän yliopiston Avance-johtamiskoulutus käynnistävät syksyllä 2018 yhteistyön, joka rikkoo aivan uudella tavalla kouluasteiden rajoja ja mahdollistaa merkittäviä hyötyjä yhteisille asiakkaille. Sen myötä Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta korkea-asteen Executive MBA -ohjelmaan jatkavat saavat hyväksiluettua opintoja, mikä lyhentää merkittävästi opintoaikaa ja tuo taloudellista säästöä. Uudenlainen toimintamalli on syntynyt koulutusasteet läpäisevän EduFutura Jyväskylä -yhteistyön tuloksena.

Jatka lukemista ”Gradian ja Avancen esimies- ja johtamiskoulutukset uudenlaiseen yhteistyöhön”

Mitä Edua? – EduFutura Jyväskylän kesäkiertue tuotti podcastien sarjan

EduFutura Jyväskylä järjesti oppilaitosten opiskelijoista kootun viestintätiimin kanssa ikimuistoisen kesäkiertueen jo toistamiseen. Viisihenkinen opiskelijatiimi näkyi kesätapahtumissa kertomassa Opiskelijakaupunki Jyväskylän ja oppilaitosyhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista ja keräsi samalla erilaisia opiskelijatarinoita. Tarinoista muodostui podcastien sarja Mitä Edua?, joka on kuunneltavissa muun muassa SoundCloud -palvelun kautta.

Katseita vanginneen Mauno-auton ilme on Gradian media-alan opiskelijan Sanni Träskin käsialaa.

Jatka lukemista ”Mitä Edua? – EduFutura Jyväskylän kesäkiertue tuotti podcastien sarjan”

Edu­Fu­tu­ra Jy­väs­ky­lä mu­ka­na Suo­miA­ree­nas­sa ja Ka­le­van ki­sois­sa

EduFutura Jyväskylä on mukana kahdessa tämän viikon suurtapahtumassa SuomiAreenassa Porissa 16.–18.7. ja Kalevan kisoissa Jyväskylässä 19.–22.7.

Tapahtumissa keskusteluteemoja ovat muun muassa kouluviihtyvyys, opiskelijan osaamisen vahvistaminen ja hyvinvointi. Tervetuloa kuuntelemaan tilaisuuksia ja keskustelemaan opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista aiheista!

Jatka lukemista ”Edu­Fu­tu­ra Jy­väs­ky­lä mu­ka­na Suo­miA­ree­nas­sa ja Ka­le­van ki­sois­sa”

Improvisaation voima kohtaamisen ja vuorovaikutuksen välineenä

“Vuorovaikutus tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä vastavuoroista kommunikaatiota. Se on kaikkea sitä, millä tavalla olemme toisten ihmisten kanssa. Vuorovaikutus voi olla sanoja, puhetta, eleitä, ilmeitä, ääntelyitä tai katseita. – – Ihmissuhteissa yksi tärkeä kommunikaation muoto on puhuminen. Siinä on läsnä paljon muutakin kuin puhutut tai kirjoitetut sanat. Myös eleet, ilmeet, äänenpainot, kosketus ja katseet ovat merkitseviä, ja ne luovat sanoille merkityksiä. – – Ilman vuorovaikutusta ei voi tietää, mitä toinen ihminen ajattelee. Jos luulee tietävänsä tai olettaa asioita, lopputuloksena voi olla iso väärinkäsitys. Kaikissa ihmissuhteissa on tärkeää, että uskaltaa kertoa omista tunteistaan ja toiveistaan. – – Sen lisäksi, että kykenee ilmaisemaan itseään, täytyy opetella kuuntelemaan ja kuulemaan kumppania. (Väestöliitto, www.vaestoliitto.fi)

Näistä Väestöliiton vuorovaikutukselle määrittelemistä sanoista voisimme ottaa kaikki oppia. Vuorovaikutus- ja tunnetaidot eivät siirry meille geeneissä, vaan ne ovat taitoja, joita me opimme koko elämämme ajan toisten ihmisten kanssa käydyssä kanssakäymisessä. Ne kehittyvät samalla kun kasvamme lapsesta aikuiseksi, ne muuttuvat, kun kohtaamme uusia ihmisiä eri elämäntilanteissa. Ihmiset kaipaavat luonnostaan yhteyteen toisten ihmisten kanssa ja tarve kanssakäymiselle on olemassa jo vauvasta lähtien.

Jatka lukemista ”Improvisaation voima kohtaamisen ja vuorovaikutuksen välineenä”

EduFuturan kesäkiertue starttaa Kompassilta!

Tule tutustumaan kesätiimimme opiskelijoihin Ellaan, Iirikseen, Juttaan, Sofiaan ja Tommiin  ja juttelemaan kiertueesta, koulutuksesta tai Opiskelijakaupunki Jyväskylästä! Voit samalla ehdottaa nimeä uudistetulle autolle, täydentää opiskelijoiden Summer Bucket-listaa ja kertoa myös oman opiskelijatarinasi. Tarjolla on myös maistuvia makupaloja!

Kesästartti Kompassilla keskiviikkona 13.6. klo 14-16. Paikalla on myös uuden raikkaan ilmeen saanut EduFutura-auto!

Jatka lukemista ”EduFuturan kesäkiertue starttaa Kompassilta!”

EduFutura Jyväskylä mukana SuomiAreenassa 16. – 18.7.2018

EduFutura Jyväskylä on jälleen mukana yhdessä kesän puhuttavimmista tapahtumista, Porin SuomiAreenassa 16.-18.7.2018. Järjestämme yhdessä Sivistystyönantajien ja Skills Finland ry:n kanssa KujeImpro-teatterilla tarinallistetun keskustelutilaisuuden Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa? 17.7. klo 11.30-12.30 kaupungintalon pihassa, Hallituskatu 12. Keskustelu pohjautuu tammikuussa julkaisemamme kirjan Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? teemoihin.

Opiskelijoiden kesäkiertue puolestaan jalkautuu kansalaistorille 16.-18.7. (paikka 53a) ja on kertomassa Opiskelijatarinoita! yhdessä Jouni Välijärven kanssa Kauppatorin MTV-lavan Torivartissa 17.7. klo 10.20-10.40. Myös Torivartissa ilahduttaa kuulijoita KujeImpron tehokaksikko Kaisa ja Marianna.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!


Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa?
17.7.2018 klo 11.30-12.30, kaupungintalon piha, Hallituskatu 12

Keskustelijat:

  • Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen
  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski
  • opiskelija, WorldSkills-hopeamitalisti (lähihoitalajissa) Anna Blubaum
  • opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriö.
  • Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen
  • Jyväskylän kristillisen koulun opettaja, opetuksen Nobel -finalisti Jukka Sinnemäki

Tilaisuuden juontaa näyttelijä, laulaja, juontaja Mikko Leppilampi ja keskustelua tarinallistaa yleisöä osallistaen Improvisaatioteatteri Kuje.

Näytelmien ja keskustelun teemoja ovat muun muassa miten voidaan paremmin huomioida yksilöt oppijoina? Miten lisätä viihtyisyyttä ja opiskelumotivaatiota ja sitä kautta hyvinvointia? Miten nykyinen koulutusjärjestelmä tuottaa ja päivittää yksilön osaamista? Löytyykö koulutusjärjestelmästä tarpeeksi suvaitsevaisuutta, hyväksytäänkö erilaisuutta ja tunnistetaanko erilaisia koulutuspolkuja?


Torivartti: Opiskelijatarinoita!
17.7. 2018 klo 10.20-10.40, MTV-lava, Kauppatori

Opiskelijoiden kesäkiertue järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime kesänä kerättiin suomalaisten koulukokemuksia ja ajatuksia oppimisen uudistamisesta. Tänä vuonna puolestaan kerätään keskisuomalaisia opiskelijatarinoita. Niistä syntyy videoita, podcasteja ja sosiaalisen median julkaisuja. Tässä torivartissa annamme makupalan aiheesta, EduFutura Jyväskylä esittää: Opiskelijatarinoita!

Lavalla ovat opiskelijat Ella, Jutta ja Tommi yhdessä koulukonkari-Jounin (Välijärvi) kanssa. Torivartin juontaa improvisaatioteatteri Kujeen tehokaksikko Kaisa ja Marianna

Koko SuomiAreenan ohjelma

 

Lisätiedot:

Jenni Isopahkala
Viestintäsuunnittelija, EduFutura Jyväskylä
viestinta@edufutura.fi    |  p. +358 40 6485499