Edu­Fu­tu­ra Jy­väs­ky­lä mu­ka­na Suo­miA­ree­nas­sa ja Ka­le­van ki­sois­sa

EduFutura Jyväskylä on mukana kahdessa tämän viikon suurtapahtumassa SuomiAreenassa Porissa 16.–18.7. ja Kalevan kisoissa Jyväskylässä 19.–22.7.

Tapahtumissa keskusteluteemoja ovat muun muassa kouluviihtyvyys, opiskelijan osaamisen vahvistaminen ja hyvinvointi. Tervetuloa kuuntelemaan tilaisuuksia ja keskustelemaan opiskeluun liittyvistä ajankohtaisista aiheista!

Jatka lukemista ”Edu­Fu­tu­ra Jy­väs­ky­lä mu­ka­na Suo­miA­ree­nas­sa ja Ka­le­van ki­sois­sa”

Improvisaation voima kohtaamisen ja vuorovaikutuksen välineenä

“Vuorovaikutus tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä vastavuoroista kommunikaatiota. Se on kaikkea sitä, millä tavalla olemme toisten ihmisten kanssa. Vuorovaikutus voi olla sanoja, puhetta, eleitä, ilmeitä, ääntelyitä tai katseita. – – Ihmissuhteissa yksi tärkeä kommunikaation muoto on puhuminen. Siinä on läsnä paljon muutakin kuin puhutut tai kirjoitetut sanat. Myös eleet, ilmeet, äänenpainot, kosketus ja katseet ovat merkitseviä, ja ne luovat sanoille merkityksiä. – – Ilman vuorovaikutusta ei voi tietää, mitä toinen ihminen ajattelee. Jos luulee tietävänsä tai olettaa asioita, lopputuloksena voi olla iso väärinkäsitys. Kaikissa ihmissuhteissa on tärkeää, että uskaltaa kertoa omista tunteistaan ja toiveistaan. – – Sen lisäksi, että kykenee ilmaisemaan itseään, täytyy opetella kuuntelemaan ja kuulemaan kumppania. (Väestöliitto, www.vaestoliitto.fi)

Näistä Väestöliiton vuorovaikutukselle määrittelemistä sanoista voisimme ottaa kaikki oppia. Vuorovaikutus- ja tunnetaidot eivät siirry meille geeneissä, vaan ne ovat taitoja, joita me opimme koko elämämme ajan toisten ihmisten kanssa käydyssä kanssakäymisessä. Ne kehittyvät samalla kun kasvamme lapsesta aikuiseksi, ne muuttuvat, kun kohtaamme uusia ihmisiä eri elämäntilanteissa. Ihmiset kaipaavat luonnostaan yhteyteen toisten ihmisten kanssa ja tarve kanssakäymiselle on olemassa jo vauvasta lähtien.

Jatka lukemista ”Improvisaation voima kohtaamisen ja vuorovaikutuksen välineenä”

EduFuturan kesäkiertue starttaa Kompassilta!

Tule tutustumaan kesätiimimme opiskelijoihin Ellaan, Iirikseen, Juttaan, Sofiaan ja Tommiin  ja juttelemaan kiertueesta, koulutuksesta tai Opiskelijakaupunki Jyväskylästä! Voit samalla ehdottaa nimeä uudistetulle autolle, täydentää opiskelijoiden Summer Bucket-listaa ja kertoa myös oman opiskelijatarinasi. Tarjolla on myös maistuvia makupaloja!

Kesästartti Kompassilla keskiviikkona 13.6. klo 14-16. Paikalla on myös uuden raikkaan ilmeen saanut EduFutura-auto!

Jatka lukemista ”EduFuturan kesäkiertue starttaa Kompassilta!”

EduFutura Jyväskylä mukana SuomiAreenassa 16. – 18.7.2018

EduFutura Jyväskylä on jälleen mukana yhdessä kesän puhuttavimmista tapahtumista, Porin SuomiAreenassa 16.-18.7.2018. Järjestämme yhdessä Sivistystyönantajien ja Skills Finland ry:n kanssa KujeImpro-teatterilla tarinallistetun keskustelutilaisuuden Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa? 17.7. klo 11.30-12.30 kaupungintalon pihassa, Hallituskatu 12. Keskustelu pohjautuu tammikuussa julkaisemamme kirjan Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? teemoihin.

Opiskelijoiden kesäkiertue puolestaan jalkautuu kansalaistorille 16.-18.7. (paikka 53a) ja on kertomassa Opiskelijatarinoita! yhdessä Jouni Välijärven kanssa Kauppatorin MTV-lavan Torivartissa 17.7. klo 10.20-10.40. Myös Torivartissa ilahduttaa kuulijoita KujeImpron tehokaksikko Kaisa ja Marianna.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!


Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa?
17.7.2018 klo 11.30-12.30, kaupungintalon piha, Hallituskatu 12

Keskustelijat:

 • Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen
 • Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen
 • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski
 • opiskelija, WorldSkills-hopeamitalisti (lähihoitalajissa) Anna Blubaum
 • opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriö.
 • Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen
 • Jyväskylän kristillisen koulun opettaja, opetuksen Nobel -finalisti Jukka Sinnemäki

Tilaisuuden juontaa näyttelijä, laulaja, juontaja Mikko Leppilampi ja keskustelua tarinallistaa yleisöä osallistaen Improvisaatioteatteri Kuje.

Näytelmien ja keskustelun teemoja ovat muun muassa miten voidaan paremmin huomioida yksilöt oppijoina? Miten lisätä viihtyisyyttä ja opiskelumotivaatiota ja sitä kautta hyvinvointia? Miten nykyinen koulutusjärjestelmä tuottaa ja päivittää yksilön osaamista? Löytyykö koulutusjärjestelmästä tarpeeksi suvaitsevaisuutta, hyväksytäänkö erilaisuutta ja tunnistetaanko erilaisia koulutuspolkuja?


Torivartti: Opiskelijatarinoita!
17.7. 2018 klo 10.20-10.40, MTV-lava, Kauppatori

Opiskelijoiden kesäkiertue järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime kesänä kerättiin suomalaisten koulukokemuksia ja ajatuksia oppimisen uudistamisesta. Tänä vuonna puolestaan kerätään keskisuomalaisia opiskelijatarinoita. Niistä syntyy videoita, podcasteja ja sosiaalisen median julkaisuja. Tässä torivartissa annamme makupalan aiheesta, EduFutura Jyväskylä esittää: Opiskelijatarinoita!

Lavalla ovat opiskelijat Ella, Jutta ja Tommi yhdessä koulukonkari-Jounin (Välijärvi) kanssa. Torivartin juontaa improvisaatioteatteri Kujeen tehokaksikko Kaisa ja Marianna

Koko SuomiAreenan ohjelma

 

Lisätiedot:

Jenni Isopahkala
Viestintäsuunnittelija, EduFutura Jyväskylä
viestinta@edufutura.fi    |  p. +358 40 6485499

Elämänpituinen opinpolku – pitkä piina vai osaamisen iloa?

Koulutus kiinnostaa suomalaisia. Oppiminen, osaaminen ja sen jatkuva kehittäminen ovat asioita, joihin he ovat valmiita satsaamaan verovaroja ja omaa aikaansa. Koulutuksen laadun ja tasa-arvoisen tarjonnan turvaaminen takaa Suomen menestymisen myös tulevaisuudessa.

Jouni Välijärvi toimii koulutusyhteistyö EduFutura Jyväskylän professorina. Hän oli mukana kirjoittamassa kirjaa Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin?

Jatka lukemista ”Elämänpituinen opinpolku – pitkä piina vai osaamisen iloa?”

OPS-seminaari 17.4.

Tervetuloa EduFutura Jyväskylän yhteiseen opetussuunnitelma-seminaariin!

Seminaari on suunnattu etenkin Oppimisen uudistamisen, Suomalaisen Musiikkikampuksen, Terveys-Hyvinvointi-Liikunta-Kuntoutus -kärkialan sekä Kyberturvallisuuden kärkialan opetuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaaville henkilöille. Tilaisuus on toki avoin myös kaikille muille asiasta kiinnostuneille. Saliin mahtuu 40 henkilöä, joten ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. Ilmoittautua voi oheisen linkin kautta 13.4. mennessä.

Tavoitteena on työstää ratkaisuja havaittuihin opetussuunnitelmien laatimisen ja toteuttamisen haasteisiin. Haemme yhdessä vastauksia muun muassa kysymyksiin:

 • mitä ja miten OPSeja on tehty eri aloilla
 • miten ja missä on onnistuttu hyvin
 • ongelmat: ratkaistut ja ratkaisua odottavat
 • arvio siitä, kuinka moni opiskelija on löytänyt/käyttänyt ristiinopiskelun mahdollisuutta

OHJELMA

 

08.30             AAMUKAHVIT
09.00             ALOITUS, kehittämispäällikkö Hannu Ikonen
09.20             YHTEISEN OPETUSSUUNNITELMA-PROSESSIN KEHITTÄMISEN
MAHDOLLISIA HYÖTYJÄ, professori Jouni Välijärvi
09.50             KÄRKIALOJEN KOMMENTIT JA KESKEISET HAASTEET
10.30              TYÖPAJAT KÄRKIALOITTAIN ALKAVAT
11.30               LOUNAS (omakustanteinen)
12.15               TYÖPAJAT KÄRKIALOITTAIN JATKUVAT
13.00              TYÖPAJOJEN YHTEINEN KOONTI
13.30              TILAISUUDEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKOTOIMET
14.00              PÄÄTÖSKAHVIT

 

 

 

EduFutura-hyvinvointipäivä 26.4.

Henkilöstön EduFutura-hyvinvointipäivää vietetään Harjun kampuksella torstaina 26.4.2018 klo 12.30-16.00.

Iltapäivän aikana pääset nauttimaan erilaisista liikunnallisista aktiviteeteista sisällä ja ulkona, hyvästä seurasta, virkistävästä välipalasta sekä hyvinvointi-hetkestä teemalla ”Hyvinvointi ja omat voimavarat (työ)elämässä”, (psykologian tohtori, dosentti Johanna Rantanen Jyväskylän yliopisto).

Liikunnan riemua ja hyvää oloa!

Tapahtumassa voi liikkua yksin tai osallistua ryhmäliikuntaan oman mielenkiinnon mukaan. Monipuolisesta tarjonnasta ehtii osallistumaan kahteen eri liikuntamuotoon. Tarjolla ovat: BodyBalance, frisbeegolf, kuntosali, lavis, pesäpallo, sauvakävely, suunnistusopastus, toiminnallinen harjoittelu: Hidden Factory, saunajooga, shindo ja sähly.

Ryhmiin on reilu, mutta rajoitettu määrä paikkoja, joten muistathan ilmoittautua mukaan hyvissä ajoin. Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat ohjeet löytyvät tapahtuma-sivulta.

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan hyvinvoinnista ja liikunnan riemusta työajallasi!

#Täyskaato -opiskelijatapahtuma 25.4.

Kevät ja vappu lähestyy jo kovaa vauhtia, mutta kaipaatko vappuviikolle vielä oikein kunnon täyskaatoa? Nyt se on tarjolla mitä mahtavimmalla tavalla!

EduFutura Jyväskylä tarjoaa kaikille opiskelijoille ilmaisen #Täyskaato
-tapahtuman keskiviikkona 25.4 yhteistyössä Hollywood Bowlingin ja BRA2:sen kanssa. Ohjelmassa on ilmaista keilaamista ja Nikke Ankaran keikka. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan festarilippuja Suomipopeille!

Ilmaista hupia

Keilaaminen tapahtuu Jyväskylän keskustassa Hollywood Bowlingissa klo 15:00-18:00. Keilaaminen on ilmaista, mutta koska tilaa on rajallinen määrä, on keilaamiseen sitova ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautua voit oheisen lomakkeen kautta. Keilaamiseen voi ilmoittautua 4 hengen joukkueella tai pienemmällä porukalla, jolloin pareja/henkilöitä yhdistellään. Keilaamisen ohella on mahdollisuus myös pelailla biljardia ja curlingia –täysin ilmaiseksi myöskin.

Keilaamisen jälkeen siirrytään klo 18:00 Bra2:seen, jossa Nikke Ankara hyppää lauteille villitsemään täyskaato-kansaa. Keikka on ikärajaton ja päihteetön. BRA:ssa suoritetaan myös Suomipop-festarilippujen arvonta.

Haku kesän kuumimpiin opiskelijatyöpaikkoihin starttaa!

Opiskeletko tai oletko juuri valmistunut Jyväskylän yliopistosta, ammattikorkeakoulusta tai Gradian oppilaitoksista? Oletko aktiivinen somen käyttäjä ja tulet juttuun erilaisten ihmisten kanssa? Oletko innostunut opiskelusta ja haluat kertoa siitä muillekin? Hallitsetko videotuotantoa ja valokuvausta, oletko luontainen haastattelija, tai osaatko tuottaa innostavia tarinoita? Siinä tapauksessa juuri SINÄ voit olla etsimämme EduFutura-tiimiläinen!

EduFutura Jyväskylä järjestää kaksi kuukautta kestävän kesäkampanjan. Kampanjan aikana opiskelijatiimiläiset kiertävät Keski-Suomea kertoen Jyväskylän seudun opiskelumahdollisuuksista, kohdaten erilaisia opiskelijoita ja tarinallistaen heidän kokemuksiaan oppimisesta ja opiskelusta. Tiimin käytössä on jo viime kesästä tuttu opiskelijoiden tuunaama Armi-paku.

Haemme mukaan 3-4 opiskelijaa. Edellytämme hakijoilta:
 • Opiskelua EduFutura Jyväskylän oppilaitoksissa, useampien tuntemus katsotaan eduksi
 • Some-kanavien tuntemusta ja aktiivista käyttöä (esim. podcastit, blogit, YouTube, Instagram, Facebook tai Snapchat)
 • Sosiaalista ja aktiivista luonnetta
 • Positiivista asennetta opiskeluun
 • B-ajokorttia

Työsuhteen kesto on 11.6.-10.8.2018. Työhön valituilta edellytetään osallistumista kesän ohjelman suunnitteluun jo kevään aikana. Työstä maksetaan harjoittelijan palkka.

Voit hakea mukaan lähettämällä linkin vapaamuotoiseen videohakemukseen ja CV:n 25.3.2018 mennessä osoitteeseen hallinto@edufutura.fi. Valinnat tehdään haastattelujen jälkeen huhtikuun 2018 alussa.

Hae heti mukaan Jyväskylän halutuimpiin kesätyöpaikkoihin!

 

Lisätietoja

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian oppilaitokset (Gradia Jyväskylä, Gradia Jämsä, Jyväskylän aikuislukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio):
Anu Tokila, anu.tokila@gradia.fi, p. 040 341 5141
Jyväskylän ammattikorkeakoulu:
Hannu Ikonen, hannu.ikonen@jamk.fi, p. 040 528 3762
Jyväskylän yliopisto:
Jarkko Pirkkalainen, jarkko.pirkkalainen@jyu.fi, p. 040 737 3364
Viestintäsuunnittelija Jenni Isopahkala, EduFutura Jyväskylä, viestinta@edufutura.fi, p. 0406485499

www.edufutura.fi

Facebook, Instagram ja Twitter: @edufuturajkl
YouTube: EduFutura Jyväskylä