Professori Jouni Välijärvestä Vuoden koulutusvaikuttaja 2017

Professori Jouni Välijärvi on palkittu Vuoden koulutusvaikuttajana 2017. Hänet tunnetaan erityisesti PISA-arviointiin liittyvistä ansioistaan.

Välijärvi on kansallisesti ja kansainvälisesti yksi merkittävimpiä koulutuksen puolestapuhujia. Koulutusjärjestelmien tutkijana ja aktiivisena keskustelijana hän on merkittävästi vaikuttanut peruskoulun ja lukion sekä suomalaisen opettajankoulutuksen kehittämiseen. Välijärvi tunnetaan vankkumattomana koulutuksellisen tasa-arvon puolestapuhujana.

Jouni Välijärvi johti Koulutuksen tutkimuslaitosta viime syksyyn saakka, kunnes jäi eläkkeelle. Hän on työskennellyt elokuusta lähtien EduFutura Jyväskylä -koulutusyhteistyön puolipäiväisenä professorina.

Tunnustuksesta päätti Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Järjestön hallitus palkitsee vuosittain kasvatus- ja koulutusalalla ansioituneen henkilön tai yhteisön Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella. Valinta julkistettiin tänään päättyvässä opetusalan Educa-tapahtumassa Helsingissä.

Lisätiedot:

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? -kirjan julkistus Educa-tapahtumassa tänään 27.1.2018

Opiskelijat Joonas Mannonen, Oona Huttunen, Hilma Ojanen ja Wilhelmiina Koskelo tekivät kesällä 2017 haastattelukiertueen eripuolille Suomea. Matkan tuloksena syntyy kirja, joka on kattava läpileikkaus suomalaisten oppimiskokemuksista. Professori Jouni Välijärvi peilaa ihmisten tarinoita tutkimustietoon ja havaintoihin muun muassa PISA-arvioinneista.

Jatka lukemista ”Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? -kirjan julkistus Educa-tapahtumassa tänään 27.1.2018”

Rohkeita avauksia EduFutura Jyväskylä –koulutusyhteistyössä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteistyö syvenee entisestään. Kuokkalan kartanossa 18.-19.1.2018 järjestettyjen EduFutura Jyväskylän strategiapäivien antina päätettiin kehittää paikallista pedagogista osaamista ja sujuvia opintopolkuja useilla opiskelijoille ja henkilöstölle suunnatuilla toimilla. Myös yhteistyötä Jyväskylän kaupungin kanssa tiivistetään.

Jatka lukemista ”Rohkeita avauksia EduFutura Jyväskylä –koulutusyhteistyössä”

Team Matchmaking 16.1.2018

Team Matcmaking -tapahtuma tulee taas 16.1.2018 klo 12-14 Voimala Business Parkissa! Verkostoitumistilaisuudessa etsitään avainhenkilöitä Yritystehtaan, Jyväskylän Yliopiston, JAMK:n ja Gradian kasvuhakuisille tiimeille sekä tutkimuslähtöisiin kaupallistamishankkeisiin. Tapahtumassa pääset kuulemaan liikeideoiden esittelyjä ja luomaan kontakteja! Lue lisää tapahtumasta täältä.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on Gradia 1.1.2018 lähtien

Vuoden 2018 alusta Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja siihen kuuluvat oppilaitokset ottavat käyttöön nimen Gradia. Nykyiset Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus yhdistyvät Gradia Jyväskyläksi ja Jämsän ammattiopistosta tulee Gradia Jämsä. Gradia-lukiot ovat Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Jatka lukemista ”Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on Gradia 1.1.2018 lähtien”

Malja suomalaiselle koulutukselle!

 

EduFutura Jyväskylän MatchMaking-tilaisuus kokosi itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2017 yhteen osallistujia kaikista yhteistyöorganisaatioista.  Alkumaljat kohotettiin paitsi satavuotiaalle Suomelle myös suomalaiselle koulutukselle ja EduFutura-yhteistyölle.

Hannu Ikonen (vas.) toivotti osallistujat tervetulleeksi iltaan.

Ravintola Fuugaan musiikkikampukselle oli katettu pöytä koulutusyhteistyön tulla, kohdata ja keskustella. Tilaisuuden aluksi Hannu Ikonen EduFuturan suunnittelutiimistä toivotti osallistujat tervetulleeksi iltaan ja kertoi nuorten uudesta itsenäisyysjulistuksesta. Siinä otetaan kantaa muun muassa koulutukseen,  tasa-arvoon, ekologisuuteen ja hyvinvointiin.  EduFutura-yhteistyötä tehdään aivan samojen teemojen parissa  Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin eteen.


Jatka lukemista ”Malja suomalaiselle koulutukselle!”

Luo oma kesäduunisi!

Case – Merianna Rossi

”Olisihan minulla idea, mutta ei minusta ole yrittäjäksi. Onhan se niin vaikeaakin.” Vai onko? Näin pohti myös jyväskyläläinen yliopisto-opiskelija Merianna Rossi, kunnes sähköpostiin ilmaantui yliopiston Työelämäpalveluiden tiedote. Siinä mainostettiin Jyväskylän seudun oppilaitosten yhteisiä opintojaksoja ja valmennuksia.

Viime keväänä Jyväskylän Tiimiakatemian tiloissa pyörähti käyntiin EduFutura-oppilaitosyhteistyönä toteutettu ”Luo oma kesäduunisi” –opintojakso, johon oli hakenut mukaan opiskelijoita Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Jyväskylän yliopistosta ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä.

Jatka lukemista ”Luo oma kesäduunisi!”