OPS-seminaari 17.4.

Tervetuloa EduFutura Jyväskylän yhteiseen opetussuunnitelma-seminaariin!

Seminaari on suunnattu etenkin Oppimisen uudistamisen, Suomalaisen Musiikkikampuksen, Terveys-Hyvinvointi-Liikunta-Kuntoutus -kärkialan sekä Kyberturvallisuuden kärkialan opetuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaaville henkilöille. Tilaisuus on toki avoin myös kaikille muille asiasta kiinnostuneille. Saliin mahtuu 40 henkilöä, joten ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. Ilmoittautua voi oheisen linkin kautta 13.4. mennessä.

Tavoitteena on työstää ratkaisuja havaittuihin opetussuunnitelmien laatimisen ja toteuttamisen haasteisiin. Haemme yhdessä vastauksia muun muassa kysymyksiin:

  • mitä ja miten OPSeja on tehty eri aloilla
  • miten ja missä on onnistuttu hyvin
  • ongelmat: ratkaistut ja ratkaisua odottavat
  • arvio siitä, kuinka moni opiskelija on löytänyt/käyttänyt ristiinopiskelun mahdollisuutta

OHJELMA

 

08.30             AAMUKAHVIT
09.00             ALOITUS, kehittämispäällikkö Hannu Ikonen
09.20             YHTEISEN OPETUSSUUNNITELMA-PROSESSIN KEHITTÄMISEN
MAHDOLLISIA HYÖTYJÄ, professori Jouni Välijärvi
09.50             KÄRKIALOJEN KOMMENTIT JA KESKEISET HAASTEET
10.30              TYÖPAJAT KÄRKIALOITTAIN ALKAVAT
11.30               LOUNAS (omakustanteinen)
12.15               TYÖPAJAT KÄRKIALOITTAIN JATKUVAT
13.00              TYÖPAJOJEN YHTEINEN KOONTI
13.30              TILAISUUDEN PÄÄTTÄMINEN JA JATKOTOIMET
14.00              PÄÄTÖSKAHVIT

 

 

 

EduFutura-hyvinvointipäivä 26.4.

Henkilöstön EduFutura-hyvinvointipäivää vietetään Harjun kampuksella torstaina 26.4.2018 klo 12.30-16.00.

Iltapäivän aikana pääset nauttimaan erilaisista liikunnallisista aktiviteeteista sisällä ja ulkona, hyvästä seurasta, virkistävästä välipalasta sekä hyvinvointi-hetkestä teemalla ”Hyvinvointi ja omat voimavarat (työ)elämässä”, (psykologian tohtori, dosentti Johanna Rantanen Jyväskylän yliopisto).

Liikunnan riemua ja hyvää oloa!

Tapahtumassa voi liikkua yksin tai osallistua ryhmäliikuntaan oman mielenkiinnon mukaan. Monipuolisesta tarjonnasta ehtii osallistumaan kahteen eri liikuntamuotoon. Tarjolla ovat: BodyBalance, frisbeegolf, kuntosali, lavis, pesäpallo, sauvakävely, suunnistusopastus, toiminnallinen harjoittelu: Hidden Factory, saunajooga, shindo ja sähly.

Ryhmiin on reilu, mutta rajoitettu määrä paikkoja, joten muistathan ilmoittautua mukaan hyvissä ajoin. Ilmoittautumislinkki ja tarkemmat ohjeet löytyvät tapahtuma-sivulta.

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan hyvinvoinnista ja liikunnan riemusta työajallasi!

#Täyskaato -opiskelijatapahtuma 25.4.

Kevät ja vappu lähestyy jo kovaa vauhtia, mutta kaipaatko vappuviikolle vielä oikein kunnon täyskaatoa? Nyt se on tarjolla mitä mahtavimmalla tavalla!

EduFutura Jyväskylä tarjoaa kaikille opiskelijoille ilmaisen #Täyskaato
-tapahtuman keskiviikkona 25.4 yhteistyössä Hollywood Bowlingin ja BRA2:sen kanssa. Ohjelmassa on ilmaista keilaamista ja Nikke Ankaran keikka. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan festarilippuja Suomipopeille!

Ilmaista hupia

Keilaaminen tapahtuu Jyväskylän keskustassa Hollywood Bowlingissa klo 15:00-18:00. Keilaaminen on ilmaista, mutta koska tilaa on rajallinen määrä, on keilaamiseen sitova ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautua voit oheisen lomakkeen kautta. Keilaamiseen voi ilmoittautua 4 hengen joukkueella tai pienemmällä porukalla, jolloin pareja/henkilöitä yhdistellään. Keilaamisen ohella on mahdollisuus myös pelailla biljardia ja curlingia –täysin ilmaiseksi myöskin.

Keilaamisen jälkeen siirrytään klo 18:00 Bra2:seen, jossa Nikke Ankara hyppää lauteille villitsemään täyskaato-kansaa. Keikka on ikärajaton ja päihteetön. BRA:ssa suoritetaan myös Suomipop-festarilippujen arvonta.

Haku kesän kuumimpiin opiskelijatyöpaikkoihin starttaa!

Opiskeletko tai oletko juuri valmistunut Jyväskylän yliopistosta, ammattikorkeakoulusta tai Gradian oppilaitoksista? Oletko aktiivinen somen käyttäjä ja tulet juttuun erilaisten ihmisten kanssa? Oletko innostunut opiskelusta ja haluat kertoa siitä muillekin? Hallitsetko videotuotantoa ja valokuvausta, oletko luontainen haastattelija, tai osaatko tuottaa innostavia tarinoita? Siinä tapauksessa juuri SINÄ voit olla etsimämme EduFutura-tiimiläinen!

EduFutura Jyväskylä järjestää kaksi kuukautta kestävän kesäkampanjan. Kampanjan aikana opiskelijatiimiläiset kiertävät Keski-Suomea kertoen Jyväskylän seudun opiskelumahdollisuuksista, kohdaten erilaisia opiskelijoita ja tarinallistaen heidän kokemuksiaan oppimisesta ja opiskelusta. Tiimin käytössä on jo viime kesästä tuttu opiskelijoiden tuunaama Armi-paku.

Haemme mukaan 3-4 opiskelijaa. Edellytämme hakijoilta:
  • Opiskelua EduFutura Jyväskylän oppilaitoksissa, useampien tuntemus katsotaan eduksi
  • Some-kanavien tuntemusta ja aktiivista käyttöä (esim. podcastit, blogit, YouTube, Instagram, Facebook tai Snapchat)
  • Sosiaalista ja aktiivista luonnetta
  • Positiivista asennetta opiskeluun
  • B-ajokorttia

Työsuhteen kesto on 11.6.-10.8.2018. Työhön valituilta edellytetään osallistumista kesän ohjelman suunnitteluun jo kevään aikana. Työstä maksetaan harjoittelijan palkka.

Voit hakea mukaan lähettämällä linkin vapaamuotoiseen videohakemukseen ja CV:n 25.3.2018 mennessä osoitteeseen hallinto@edufutura.fi. Valinnat tehdään haastattelujen jälkeen huhtikuun 2018 alussa.

Hae heti mukaan Jyväskylän halutuimpiin kesätyöpaikkoihin!

 

Lisätietoja

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian oppilaitokset (Gradia Jyväskylä, Gradia Jämsä, Jyväskylän aikuislukio, Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio):
Anu Tokila, anu.tokila@gradia.fi, p. 040 341 5141
Jyväskylän ammattikorkeakoulu:
Hannu Ikonen, hannu.ikonen@jamk.fi, p. 040 528 3762
Jyväskylän yliopisto:
Jarkko Pirkkalainen, jarkko.pirkkalainen@jyu.fi, p. 040 737 3364
Viestintäsuunnittelija Jenni Isopahkala, EduFutura Jyväskylä, viestinta@edufutura.fi, p. 0406485499

www.edufutura.fi

Facebook, Instagram ja Twitter: @edufuturajkl
YouTube: EduFutura Jyväskylä

 

 

Tulevaisuus haastaa oppimisen

Tulevaisuus haastaa oppimisen -tapahtuma järjestetään 8.-9.3.2018 Jyväskylässä, Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampuksilla. 

Olitpa oppilaitoksesi digiloikassa ensi askelia ottava opettaja tai jo kädet savessa uurastava verkko-opettaja tai suunnittelijatule mukaan päivittämään tietojasi ja oppimaan yhdessä uutta! 

Tulevaisuus haastaa oppimisen -seminaarin järjestävät yhteistyössä EduFutura Jyväskylä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Gradia ja Jyväskylän kaupunki. Seminaarin ohjelma jakautuu kahdelle päivälle. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampuksilla torstaina Rajakadulla ja perjantaina Piippukadulla.

Seminaariohjelma 2018-sivulta löydät yhteenvedon päivien aikataulusta. Esitykset to 8.3.2018 ja Esitykset pe 9.3.2018 -sivuilla on tarkemmat kuvaukset esityksistä ja työpajoista. Voit osallistua tapahtumaan mahdollisuuksiesi mukaan yhtenä tai kumpanakin päivänä. Osallistuminen on ilmaista. Lisätietoa tapahtumapaikasta ja saapumisesta löydät Yhteystiedot-sivulta.

EduFutura Student Forum -suunnittelu

Opiskelija!

Tule kertomaan ajatuksesi opiskelusta ja oppilaitosyhteistyöstä sekä kehittämään yhteistyössä Jyväskylän opiskelijaviestintää!

EduFutura Jyväskylä Student Forum – suunnittelutapaaminen 5.3.2018 klo 14-16

Paikka: Kortepohjan ylioppilaskylä, kerhotila Lillukka, Taitoniekantie 9
(Sijaitsee samassa rakennuksessa ravintola Rentukan kanssa)

Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan, ideoimaan ja vaikuttamaan!

P.S. Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa, joten ilmoittaudu täällä 2.3. mennessä, jotta osaamme varata sopivasti evästä!

 

Professori Jouni Välijärvi on Vuoden koulutusvaikuttaja 2017

Professori Jouni Välijärvi on palkittu Vuoden koulutusvaikuttajana 2017. Hänet tunnetaan erityisesti PISA-arviointiin liittyvistä ansioistaan.

Välijärvi on kansallisesti ja kansainvälisesti yksi merkittävimpiä koulutuksen puolestapuhujia. Koulutusjärjestelmien tutkijana ja aktiivisena keskustelijana hän on merkittävästi vaikuttanut peruskoulun ja lukion sekä suomalaisen opettajankoulutuksen kehittämiseen. Välijärvi tunnetaan vankkumattomana koulutuksellisen tasa-arvon puolestapuhujana.

Ura jatkuu EduFutura Jyväskylä -koulutusyhteistyössä

Jouni Välijärvi johti Koulutuksen tutkimuslaitosta viime syksyyn saakka, kunnes jäi eläkkeelle. Hän on työskennellyt elokuusta lähtien EduFutura Jyväskylä -koulutusyhteistyön puolipäiväisenä professorina.

Tunnustuksesta päätti Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Järjestön hallitus palkitsee vuosittain kasvatus- ja koulutusalalla ansioituneen henkilön tai yhteisön Vuoden koulutusvaikuttaja -tunnustuksella. Valinta julkistettiin tänään päättyvässä opetusalan Educa-tapahtumassa Helsingissä.

Lisätiedot:

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, puh. 0500 652 872

Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? -kirjan julkistus Educa-tapahtumassa tänään 27.1.2018

Opiskelijat Joonas Mannonen, Oona Huttunen, Hilma Ojanen ja Wilhelmiina Koskelo tekivät kesällä 2017 haastattelukiertueen eripuolille Suomea. Matkan tuloksena syntyy kirja, joka on kattava läpileikkaus suomalaisten oppimiskokemuksista. Professori Jouni Välijärvi peilaa ihmisten tarinoita tutkimustietoon ja havaintoihin muun muassa PISA-arvioinneista.

Jatka lukemista ”Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? -kirjan julkistus Educa-tapahtumassa tänään 27.1.2018”