Tänä syksynä tulee kuluneeksi 70 vuotta musiikinopetuksen aloittamisesta Jyväskylässä. Vaiherikkaiden vuosien jälkeen Suomalainen Musiikkikampus on kasvanut musiikin ja esittävien taiteiden keskittymäksi, jolle laajennetaan lähitulevaisuudessa myös yhteiset ajanmukaiset tilat.

Suomalainen Musiikkikampus on koonnut pitkän historiansa aikana yhteen valtavan määrän kulttuurin ja taiteen huipputekijöitä ja innokkaita harrastajia. Se tuottaa Jyväskylään vuosittain yli 300 korkealuokkaista tapahtumaa. Laajentunen yhteistyön myötä Musiikkikampuksen tiloja laajennetaan ja yhdistetään. Rakennustyöt aloitetaan helmikuussa 2019.

Cocktail-tilaisuudessa musiikinopetuksen vaiheita muisteli Keski-Suomen konservatorion rehtorina 1970–1999 toiminut Juhani Laurila (oik.).

Juhlakonsertti ja cocktail-tilaisuus

Musiikkikampuksen 70-vuotiasta historiaa juhlistettiin sunnuntaina 7.10. Musiikkikampuksen cocktail-tilaisuudella ja  Campus Sinfonietan konsertilla ”Solisti e Maestro”. Solisteina konsertissa esiintyivät Musiikkikampuksen oppilaat pasunisti Emma Vasala ja pianistit Ilona Kurvinen ja Hanna Katainen. Kapellimestarivieraana toimi Adriano Martinoli Triesten musiikkikorkeakoulusta.

Cocktail-tilaisuudessa puhui Keski-Suomen konservatorion rehtorina 1970–1999 toiminut Juhani Laurila, joka on kirjoittanut musiikinopetuksen silloisista vaiheista historiikin. Pala musiikinopetuksen kuvahistoriaa oli nähtävissä myös pöydille levitettynä.

”Meillä on todella taitavia opiskelijoita”

Konsertin ja cocktail-tilaisuuden järjestelyissä hääräsi iloisena Musiikkikampuksen tuottaja Johanna Muhonen. Elokuussa työnsä aloittanut Muhonen kiitteli, kuinka uuden tehtävänsä myötä hän on päässyt tutustumaan eri oppilaitoksiin ja mukaan moniin mielenkiintoisiin projekteihin.

– Ja meillä on kyllä todella taitavia opiskelijoita! Muhonen kiitteli upean konsertin jälkeen.