Mitä konkreettisia ehdotuksia opiskelijoilla on toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitosten yhteistyön kehittämiseksi? Miten näyttäytyisivät uudella tavalla oppimisen reipashenkinen uudistaminen, opintojen valintamahdollisuudet, tilaratkaisut, joustavat siirtymät?

EduFutura-Hackathon-tapahtuman opiskelijatiimit Gradiasta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Jyväskylän yliopistosta vastaavat haasteeseen Jyväskylän Lyseossa 2. – 3.5.2019. Tuekseen he saavat mentoreita sekä motivoivia puheenvuoroja.

Kolme voittajatiimiä saavat 250 euron palkinnon. Lukiolaiset saavat osallistumisestaan yhden kurssisuorituksen ja korkea-asteen opiskelijat opintopisteitä. Opettajien roolina tapahtumassa on auttaa ja ohjata tiimejä eli he eivät ole tiedonjakajia vaan uusien innovaatioiden synnyn fasilitoijia.

Tapahtumassa myös osittain pilotoidaan Jyväskylän Lyseon lukion ja Schildtin lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoiden työelämäviikkoa.

Hackathon tarkoittaa yleisestikin innostavaa tapahtumamuotoa, jossa osallistujat ratkovat heille annettuja haasteita yhdessä ja oppivat uutta.

EduFutura on maassamme ainutlaatuinen toisen asteen ja korkea-asteen yhteistyön toimintamalli. Sen oppilaitoksia ovat Gradia, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto. Yhteistyön tavoitteena on mm. oppimisen uudistaminen, joustavat opinpolut ja uudenlaiset tilaratkaisut.

Edufutura-Hackathon käynnistyy torstaina 2.5.2019 klo 12 ilmoittautumisella ja tiimiytymisellä sekä haasteiden esittelyllä ja valinnalla. Ensimmäinen innovoinnin käynnistävä workshop alkaa klo 15 ja toinen konseptoinnin workshop klo 18.30. Mentorit ovat paikalla klo 19 – 20.30. Torstaipäivä päättyy klo 21.45.

Perjantaina 3.5. on yhteinen päivän aloitus klo 10 ja järjestyksessään kolmas workshop klo 10.30 alkaen. Finaalit ovat klo 15, ja voittajat julkistetaan klo 17. Tämän jälkeen näiden kolmen eri haasteen voittajat vielä pitchaavat eli esittelevät lyhyesti ratkaisuideansa superfinaalissa, ja sen ratkaisee yleisöäänestys. Päivä ja koko tapahtuma päättyvät klo 18.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Jyväskylän Lyseon lukion tiimilinja ja Astetta korkeammalle! Edufutura-yhteistyöllä kohti uutta lukiota -hanke.

Toimituksille tiedoksi:

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan tapahtumaa torstaina 2.5. aikavälillä klo 12 – 21.45 ja perjantaina 3.5. aikavälillä klo 10 – 18. Kaikki toiminnot ovat Jyväskylän Lyseossa, Sepänkatu 3, Jyväskylä. Pääosin työskennellään aulatorilla.

Lisätietoja: Sisko Jääskeläinen, opettaja ja projektikoordinaattori, Jyväskylän Lyseon lukio, Gradia, puh. 040 341 4792 Risto Sarvilinna, opettaja ja projektipäällikkö, Jyväskylän Lyseon lukio, Gradia, puh. 040 341 4846

Lisätietoja EduFutura-yhteistyöstä: Anu Tokila, kehittämisjohtaja, Gradia, puh. 040 341 5141