EduFutura-hackathon tuotti monta ratkaisua Jyväskylän oppilaitosten väliseen yhteistyöhön ja opiskelijoiden hyvinvointiin. Yleisöäänestyksen voiton vei Lyseon lukion tiimiluokkalaisista koostunut Helppie-tiimi.

Helppie kehitti sovelluksen, joka rakentaa tukiverkon toisen ja kolmannen asteen opiskelijoille. Helppie-app tuo Helpotusta opiskelijan arkeen.

”Meillä oli paljon ideoita, joista valittiin ne, joihin todella keskityttiin. Teimme taustatutkimusta ja kuuntelimme mentoreiden kommentit”, voittajatiimi selvittää innovoinnin kulkua.

Voittajatiimissä olivat Salla Havu, Sanni Viilos, Niina Raatikainen, Alisa Riikonen ja Emma Jylhä. Tiimin ryhmähenki oli loistava!

Hackhathon on tiivis ideointitapahtuma. Joukkueet saivat haasteet torstaina iltapäivällä ja ideointi jatkui torstai-illalla kello 22:een. Torstaina oli paikalla mentoreita, joille tiimit esittelivät ideoitaan.

Hackathon jatkui perjantaina ja kello 15 aikaan oli ensimmäisen finaalin pitchaukset. Näistä tuomaristo valitsi voittajat superfinaalin, jossa siis kolme joukkuetta esitti ratkaisunsa ja yleisö äänesti voittajan.

Voittajatiimi sai 250 euron rahapalkinnon lisäksi lahjoituksia ja lahjakortteja Jameralta, Nghty Burgerilta ja Mysteeriltä pakohuone-peliin.

Hackathonin järjesti lukion lyseon opiskelijoista koostuva tiimi, ja heitä ohjasi EduFuturan Astetta korkeammalle -hanke.

EduFutura-hackathon 2.-3.5.2019

Kolme haastetta:

  • Suunnitelkaa tulevaisuuden toisen asteen (lukion ja ammatillinen koulutus) ja korkeakoulujen (amk ja yo) yhteiskampus. 
  • Miten toisen asteen (lukio ja ammatillinen) opiskelijoille välitetään heitä innostavaa tietoa korkeakouluopinnoista jo lukio- ja ammattiopintojen aikana? Ratkaisu voi olla esimerkiksi fyysinen tuote, app, tapahtuma, palvelu, toimintamalli tai markkinointisuunnitelma.
  • EduFuturan visiona on maailman hyvinvoivimmat opiskelijat. Kehittäkää ratkaisu opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen

Haasteet esittelivät asiantuntija Tytti Pintilä, JAMK, kehittämisjohtaja Anu Tokila, Gradia. haaste 3: kehittämisjohtaja Jarkko Pirkkalainen, JYU. He myös toimivat tuomareina mukanaan mm. opiskelijatuomareita.

Jokaista haastetta ratkoi neljä 3-6 opiskelijasta koostuvaa joukkuetta.

Torstaina ryhmät saivat tukea mentoreilta.

  • Pekka Abrahamsson, professori, Jyväskylän yliopisto
  • Antero Hietamäki, Gradia-lukioiden tulosaluejohtaja
  • Osmo Polas, Lyseon lukion rehtori
  • Pekka Risku, ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja
  • Tiina Riuttanen, EduFuturan viestintäasiantuntija
  • Mira Ruth-Viitanen, projektipäällikkö, Gradia
  • Vesa Saarikoski, koulutuskuntayhtymä johtaja, Gradia

Lisäksi Hackahtonissa ovat vierailivat:

Mikko Kytölä, KaDy-kapteeni: Joukkuehenki menestyksen osatekijänä
Sampo-Ilmari Tuhkalehto, toiminnanjohtaja, Music Against Drugs
Kirsi Hakaniemi, digitaalisen liiketoiminnan johtaja, Keskisuomalainen: Luovuus ja innovointi isossa mediatalossa
Yannick Lahti, väitöskirjatutkija, Bolognan yliopisto