Suomalaisen musiikkikampuksen REC JKL – Musiikin luovan tuottamisen showcase järjestetään ensimmäistä kertaa 17.5.2019 klo 10-21 Seminaarinmäellä Boomboxissa. Yleisölle showcase tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluita, luovaa tekemistä ja luonnollisesti uutta mielenkiintoista musiikkia ja kovatasoisia keikkoja.

Yksipäiväinen showcase alkaa aamupäivällä paneelikeskustelulla keskisuomalaisten musiikkialan ammattilaisten kanssa ja jatkuu iltapäivällä luennolla ja työpajoilla. Paneelikeskustelun aiheena klo 10 alkaen on Musiikin luovan tuottamisen mahdollisuudet Keski-Suomessa. Alan mahdollisuuksista ja haasteista ovat keskustelemassa promoottori Raine Pulkkinen (Jelmu), säveltäjä Olli Moilanen, muusikko/nuorisonohjaaja Seppo Pohjolainen (Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Jyväskylä Rock Academy), artisti/tuottaja Joni Vanhanen ja laulaja lauluntekijä/muusikko /musiikinopettaja Antti Kleemola (Kertsi ry). Lounaan jälkeen luovuutta tarkastellaan tutkimuksen näkökulmasta Henna-Riikka Peltolan luennolla Mitä on musiikillinen luovuus ja miksi sitä pitää tutkia? Iltapäivän ohjelmassa on Musatorni ja KAIKU musiikkikäsine – teknologia luovuuden tukena –workshop sekä pilke silmäkulmassa tehty Biisitohtorien vastaanotto.

Klo 17 alkaen Boomboxin lavalle nousevat illan tähdet; musiikkikampuksen opiskelijat omilla biiseillään. Luvassa on niin herkkää laulaja-lauluntekijätunnelmointia kuin energistä bänditykitystä. Showcase-tapahtuma huipentuu artistivieras WANHA:n keikkaan. WANHA on Joni Vanhasen (mm. Joniveli, Urbaanileganda, Ghost Brigade) sooloprojekti, jonka musiikissa elektroniset rytmit ja syntetisaattorit yhdistyvät kielisoittimiin ja Jonin silkinpehmeisiin pop-laulumelodioihin.

REC JKL showcase on Suomalaisen musiikkikampuksen tapahtuma, joka tuo esille kampuksen luovia sisältöjä sekä musiikkikampuslaisten osaamista aina säveltämisestä muusikkouteen, pedagogiikkaan ja tutkimukseen. Tapahtuman tavoitteena on tarjota opiskelijoille areena omien biisien ja oman osaamisen esille tuomiseen sekä edesauttaa keskisuomalaisten alan tekijöiden – niin pitkän linjan ammattilaisten kuin tulokkaidenkin – verkostoitumista. Tapahtuman tuotantotiimissä vaikuttavat pitkän linjan musiikin luovan tuottamisen tekijät ja Musiikkikampuksen opettajat Sami Sallinen (JAMK), Jarmo Kivelä (Gradia), Antti Kleemola (Gradia), Esa Viirret (JyU) ja Mikko Myllykoski (JyU).

Tapahtuma on avoin kaikille. Vapaa pääsy!

Lue lisää tapahtumasta: www.musiikkikampus.fi/tapahtumat

Lisätietoja: tuottaja Johanna Muhonen, 040 836 8912, johanna.muhonen@edufutura.fi

Suomalainen musiikkikampus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu – JAMK

Gradia

Jyväskylän yliopisto – Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimisen laitos