EduFutura-hyvinvointipäivää vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa. Kolmen oppilaitoksen (Jyväskylän ammattikorkekoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Jyväskylän yliopisto) henkilöstöstä oli yli 300 osallistujaa monipuolisissa liikuntapisteissä sisällä ja ulkona. Lajeina oli esimerkiksi bodybalacea, aikuisten akrobatiaa, tenniksen alkeita, suunnistusta, kahvakuulaa, joogaa ja tai-jita. Lisäksi tarjolla oli pihapelejä ja omatoimista liikkumista.

Lennokasta menoa aikuisten akrobatiassa.

Hyvinvointipäivä päättyi Ruusupuistossa FT Juho Strömmerin luentoon Liikunta, keskittymiskyky ja oppiminen – työssä jaksamisen perusteet. Pienikin mindfullness tai liikuntatuokio kesken työpäivän parantaa keskittymiskykyä ja palautumista.

”Yhteinen EduFutura-hyvinvointipäivä on hyvä idea. Liikunnan ohella on tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut kasvoja sähköpostitutuille”, kertoi yliopistossa työskentelevä Tuula Maijanen, jonka päivä sujui sauvakävelyn ja tai-jin merkeissä.

Gradian reippailijat Pia Ylönen, Leena Smolander, Sanna Lampinen ja Leena Turpeinen hyödynsivät lajitarjontaa monipuolisesti ja nauttivat lopuksi aurinkoisesta hetkestä pihapeleissä.

Riitta Ruuska ammattikorkeakoulusta kiitteli hyvistä puitteista ja mielenkiintoisesta ohjelmasta, erityisesti tai-ji herätti kiinnostuksen.

Tunnelma yhteisessä hyvinvointipäivässä oli innostunut; kohtaamisia, verkottumisia, uusia kasvoja ja uusia liikuntalajeja sekä hyvät järjestelyt ja ammattitaitoiset ohjaajat.

Tai-ji oli suosittu tutustumispiste.