Perinteikäs EduFutura-soutu kisattiin haastavissa olosuhteissa, vettä satoi ajoittain rankasti ja tuuli pyöritti Jyväsjärven aaltoja. Tämä ei estänyt joukkueita huippusuorituksilta. Jyväskylän yliopisto siivitti kirkkoveneensä aikaan 22:37 vajaan viiden kilometrin soutumatkalla.

Jyväskylän yliopiston joukkue souti huippuajan ja innostui tuulettamaan heti soudun jälkeen.

”Upea porukka, joukossa myös ensikertalaisia. Kaikki pysyivät hienosti rytmissä”, iloitsi yliopiston perämiehenä joukkuetta tahdittanut Anneli Mörä-Leino. Näin soutupokaali palasi jälleen yliopistolle Ilmasotakoululla vietetyn vuoden jälkeen.  

EduFutura-soutu on Jyväskylän seudun koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden yhteinen liikuntareippailu. Mukana on kuusi joukkuetta: Humanistinen ammattikorkeakoulu, Ilmasotakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylän yliopisto ja VTT.

EduFutura-soutu on paitsi leikkimielinen kilpailu, myös tärkeä verkottumistapahtuma. Soutajia yhteensä lähes sata, ja joukkueissa oppilaitosten henkilökuntaa ja opiskelijoita. Kiitos myös tärkeille yhteistyökumppaneille Kensu ry (ajanotto, turvavene, käytännön järjestelyt), kilpailukeskus Hotelli Alba sekä Vihtavuoren Pamaus ja Homenokat, joilta vuokrattiin kirkkoveneet.

Tulokset EduFutura-soutu 2019: 1) Jyväskylän yliopisto 22:37, 2) Ilmasotakoulu 23:06, 3) Gradia 23:34, 4) VTT 23:39, 5) JAMK 23:46, 6) Humak 24:49. Soutumatka on vajaat 5 kilometriä.

Joukkueet

Yliopisto: Sanna Anttilainen, Joonas Haggren, Aapo Halonen, Ari Hirvonen, Pertti Huotari, Sami Kalaja, Heikki Karjaluoto, Tommi Kärkkäinen, Anneli Mörä-Leino, Minna Oinas, Topias Peltonen, Matti Pitkänen, Anna Rantanen, Tuomo Ratinen, Ilmo Räisänen.

Ilmasotakoulu: Jussi Ansamaa, Heikki Erkkilä, Janne Hotta, Jonne Hovilainen, Laura Kaalikoski, Johannes Kaartinen, Katja Kauppinen, Kai Naumanen, Teemu Pöysti, Mika Saastamoinen, Toni Sutinen, Kimmo Taskinen, Jouko Vesanen, Mikko Viirret, Henrik Väre, Janne Äijälä.

Gradia: Jussi Ahonen, Riikka Kaarnamo, Mia Kärkkäinen, Mika Mouhu, Hanna Rajala, Mika Rantala, Antti Rovasalo, Mira Ruth-Viitanen, Tomi Oksanen, Pasi Puroaho, Katja Saari, Timo Toivanen, Juha Toivanen, Anu Tokila, Jussi Torppa, Kai Varjanto.

VTT: Antti Grönroos, Jere Elfving, Sanna Idström, Juho Kauppinen, Kirsikka Kiviranta, Kirsi Korpijärvi, Jarmo Kouko, Hanna Kyllönen, Janne Kärki, Timo Leino, Mikko Lappalainen, Antti Oksanen, Teemu Ruuska, Meiju Sinkkonen, Tuomas Turpeinen.

JAMK: Kimmo Aho, Minna Haapakoski, Jari Järvinen, Sampo Kotikoski, Niilo Kuokkanen, Outi Laitinen, Marko Niskanen, Aleksi Nuora, Mika Oksanen, Pertti Pernu, Ari Rantala, Matti Siistonen, Terhi Taanonen, Taru Särkkä, Juha Vepsäläinen.

Humak: Jari Hoffrén, Hanna Joosia, Hanna-Kaisa Hokkanen, Maarit Honkonen-Seppälä, Mika Huotari, Joni Johansson, Otto Koistinen, Tero Lämsä, Timo Parkkola, Sanna Pekkinen, Jere Rouhiainen, Virpi Ruuska, Suvi Ryynänen, Timo Sorvoja, Bettina Törnvall.

Lisää kuvia ja videoita EduFuturan some-kanavissa: Facebook / Instagram

Ilmasotakoulu tuli toiseksi EduFutura-soudussa 2019.
Gradian joukkue nappasi pronssia. Tunnelmat tuoreeltaan soudn jälkeen. Kuva Jussi Ahonen.
JAMKin joukkue saapui maaliin ajassa 23:46. Sillä irtosi viides sija.