Miksi suomalainen koulutus on arvostettua maailmanlaajuisesti, ja miten se Jyväskylässä tehdään oppilaitosten yhteistyönä? EduFutura Forumissa esitellään ainutlaatuista osaamistamme. Konferenssin ohjelma on rakennettu yhteistyössä henkilöstön ja noin sadan opiskelijan kanssa. Puhujina ovat mm. uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja professori Jouni Välijärvi.

EduFutura Forum järjestetään Jyväskylässä 14. – 16. marraskuuta. Forum on kolmen oppilaitoksen Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston yhteinen kansainvälinen konferenssi. Konferenssiin odotetaan yli 150 osallistujaa. EduFutura Forum on osa Jyväskylän Koulutuksen superviikkoa.

Valovoimaiset puhujat huippu-uimarista koulutuksen professoriin

EduFutura Forumissa käsitellään oppimista, oppimisen uudistamista, pedagogiikkaa ja suomalaista koulujärjestelmää monesta näkökulmasta.

Entinen huippu-uimari, vapaauinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä kertoo, kuinka lukihäiriö on vaikeuttanut hänen koulunkäyntiään lapsesta asti. Oppimisvaikeuksista huolimatta hän on pystynyt yhdistämään huippu-urheilun ja opiskelun, valmistunut liikuntatieteen maisteriksi Jyväskylän yliopistosta ja tähtää nyt opiskelemaan lääkäriksi.  

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen toteaa puheenvuorossaan, että suomalainen koulutusjärjestelmä on onnistunut tuottamaan hyviä oppimistuloksia. Mitä meidän on ymmärrettävä, jotta tämä toteutuu myös tulevaisuudessa?

Professori emeritus Jouni Välijärvi on kansallisesti ja kansainvälisesti yksi merkittävimpiä koulutuksen puolestapuhujia. Hänet tunnetaan erityisesti PISA-arviointiin liittyvistä ansioistaan. Koulutusjärjestelmien tutkijana ja aktiivisena keskustelijana hän on vaikuttanut peruskoulun ja lukion sekä suomalaisen opettajankoulutuksen kehittämiseen. Jouni Välijärvi on työskennellyt EduFutura Jyväskylä -koulutusyhteistyön professorina ja kertoo konferenssissa ajatuksiaan oppimisen ja oppimisrakenteiden uudistamisesta.

Opiskelijat mukana järjestelyissä

Tässä konferenssissa ei pelkästään istuta, vaan osallistujat viedään opastetuille kouluvierailuille. Vierailukohteina ja teemoina ovat esimerkiksi varhaiskasvatus, erityisopetus, opettajankoulutus, aikuiskoulutus ja yrittäjyyden opiskelu.

EduFutura Forumin järjestelyihin osallistuu lähes 100 opiskelijaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Jyväskylän yliopistosta. Opiskelijat toimivat mm. kongressiavustajina ja viestinnässä. Vieraiden bussikuljetukset hoidetaan myös opiskelijoiden toimesta.

Opiskelijoiden taidonnäyte on erityisesti suomalainen gaalaillallinen. Gaalaillallinen noudattaa kestävän gastronomian periaatteita, ja sen suunnittelevat, valmistavat ja tarjoilevat opiskelijat Gradialta ja JAMKista. Illallisen avaa Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijatyönä toteutettu upea valo- ja tanssishow, ja musiikkiesitykset jatkuvat myös illallisen aikana.

Forumin puheenvuorot (Forum on englanninkielinen) ja haastattelut:

Thursday 14.11.2019, Dynamo, JAMK, Piippukatu 2

9:15 – 9:45 Welcoming Address: Rector Keijo Hämäläinen, University of Jyväskylä, CEO Vesa Saarikoski, Jyväskylä Educational Consortium Gradia and Development Manager of Education Hannu Ikonen, JAMK University of Applied Sciences, 

9:45 – 10.45 Jouni Välijärvi, Professor of Education Policy, JYU: EduFutura Jyväskylä – Sharing the Knowledge!

10:45 – 11:30 Aini-Kristiina Jäppinen, Professor of Educational Leadership, JYU: Successful Leadership in Educational Contexts.

12 – 16:30 School visits

19:30 – 22 Gala Dinner in Gradia Priimus

Friday 15.11.2019, Jyväskylän yliopiston päärakennus

9:15 – 10:00 Olli-Pekka Heinonen, Director General at Finnish National Agency for Education: What Is Challenging Our Educational Systems Here and Now?

10:00 – 12:15 Raimo Vuorinen, Finnish Institute for Educational Research, JYU: Rethinking Lifelong Guidance Practice and Policy Development

12:30 – 13:30 Hanna-Maria Seppälä, World Champion in freestyle swimming, Master of Sport and Health Sciences, University of Jyväskylä Alumna, will tell her personal story about combining an impressive athlete’s career and studies, holding onto her dreams, what learning difficulties have taught her, how her special learning path with dyslexia was supported, and much more – and what this all tells about Finnish education.

Saturday 16.11.2019 Jyväskylän Paviljonki Conference Hall Alvar together with KEOS2019

Lisätietoja Forumista

Asiantuntija Tytti Pintilä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, puh. +358 40 869 0723, tytti.pintila@jamk.fi

Viestintäasiantuntija Tiina Riuttanen, EduFutura Jyväskylä, + 358 40 341 5853, viestinta@edufutura.fi

EduFutura Forumin ohjelma ja tapahtumapaikat: www.edufuturaforum.fi

Koulutuksen superviikko Jyväskylässä 14. – 19.11.2019

Jyväskylä on koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen huippukaupunki. Koulutuksen superviikko kokoaa Jyväskylään jopa 5000 koulutuksen ammattilaista. Koulutuksen superviikolla 14. – 19. marraskuuta opetusalan ammattilaiset, koulutusalan johtajat, opiskelijat ja tutkijat sekä Suomesta että kansainvälisesti kohtaavat uusimman tiedon ja vuorovaikutuksen keskellä.