Miksi suomalainen koulutus on arvostettua maailmanlaajuisesti, ja miten se Jyväskylässä tehdään oppilaitosten yhteistyönä? EduFutura Forumissa esitellään ainutlaatuista osaamistamme. EduFutura Forumissa käsitellään oppimista, oppimisen uudistamista, pedagogiikkaa ja suomalaista koulujärjestelmää monesta näkökulmasta.

Konferenssin ohjelma on rakennettu yhteistyössä henkilöstön ja noin sadan opiskelijan kanssa. Puhujina ovat mm. uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja professori Jouni Välijärvi.

Tässä konferenssissa ei pelkästään istuta, vaan osallistujat viedään opastetuille kouluvierailuille. Vierailukohteina ja teemoina ovat esimerkiksi varhaiskasvatus, erityisopetus, opettajankoulutus, aikuiskoulutus ja yrittäjyyden opiskelu.

EduFutura Forumin järjestelyihin osallistuu lähes 100 opiskelijaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiasta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja Jyväskylän yliopistosta. Opiskelijat toimivat mm. kongressiavustajina ja viestinnässä. Vieraiden bussikuljetukset hoidetaan myös opiskelijoiden toimesta.

Opiskelijoiden taidonnäyte on erityisesti suomalainen gaalaillallinen. Gaalaillallinen noudattaa kestävän gastronomian periaatteita, ja sen suunnittelevat, valmistavat ja tarjoilevat opiskelijat Gradialta ja JAMKista. Illallisen avaa Suomalaisen musiikkikampuksen opiskelijatyönä toteutettu upea valo- ja tanssishow, ja musiikkiesitykset jatkuvat myös illallisen aikana.

Katsoohjelma tarkemmin www.edufuturaforum.fi

EduFuturan koulutussuunnittelija Outi Ruusuvirta-Uuksulainen haastattelee ja koulutuksen kehittämispäällikkö Hannu Ikonen, rehtori Keijo Hämäläinen ja koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski kertovat, mikä tekee EduFuturasta ainutlaatuisen mallin uudistaa oppimista.