Virallinen Taitaja2020-biisi Unelmii kohti on julkaistu. Jyväskylän EduFutura-yhteistyö mahdollisti Taitaja2020-biisin toteutuksen ja yhdisti Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston talentit. Kisabiisi johdattaa Taitaja2020-kilpailijat parhaaseen suoritiukseen ja fiilikseen ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2020 Jyväskylä -tapahtumassa.

Gradia yhteistyökumppaneineen järjestää Taitaja-tapahtuman Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Jyväskylässä 11.–14.5.2020.

Taitaja2020-biisin tuotannosta vastannut Eero Salonlahti (Gradia) toteaa, että projekti oli alusta alkaen positiivinen haaste: miten tehdä biisi, joka sopii tapahtumaan, olisi mahdollisimman tsemppaava, mutta silti uskottava pop-kappale? Salonlahden mukaan jokainen projekti opettaa tekijäänsä. Hän kokee oppineensa paljon biisien tekemisestä, tuotannosta ja yhteistyöstä muiden ammattilaisten kanssa.

Salonlahti on itse erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Itsekin kappaleella laulanut Salonlahti kiittää saksofonisti Pinja Viljasta (JAMK, Jyväskylän yliopisto), rap-osuudesta vastannutta Joonas Ikosta (Jyväskylän yliopisto) ja laulaja Ina Mylleria (Gradia) yhteistyöstä, sillä ilman heitä lopputulos ei olisi ollut yhtä hyvä.

”Toivon, että biisi tsemppaisi kisaajat yrittämään parhaansa”, sanoo Eero Salonlahti. Salonlahti lähettää terveisiä Taitaja-kilpailuun osallistuville: kun on tilaisuus näyttää osaamisensa, kannattaa laittaa kaikki peliin. Koko elämä ei kuitenkaan ole kiinni yhdestä hetkestä ja aina voi yrittää uudestaan.

”Unelmii kohti -biisi on hieno esimerkki opiskelijoiden kohtaamisesta, josta syntyy upeita juttuja ja isompiakin tuotantoja. Opiskelijoille tulee antaa tilaa unelmoida ja toimia oman tulevaisuutensa rakentamiseksi. Tätä ovat tukemassa oppilaitosten asiantuntijat ja verkostomainen toimintamme”, sanoo EduFuturan viestintäasiantuntija Tiina Riuttanen.

Unelmii kohti –biisit löydät

Spotify

YouTube

Tekijät

San. Eero Salonlahti, Joonas Ikonen
Säv. Eero Salonlahti
Sov. Eero Salonlahti
Tuotanto: Eero Salonlahti