EduFutura Jyväskylä on jälleen mukana yhdessä kesän puhuttavimmista tapahtumista, Porin SuomiAreenassa 16.-18.7.2018. Järjestämme yhdessä Sivistystyönantajien ja Skills Finland ry:n kanssa KujeImpro-teatterilla tarinallistetun keskustelutilaisuuden Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa? 17.7. klo 11.30-12.30 kaupungintalon pihassa, Hallituskatu 12. Keskustelu pohjautuu tammikuussa julkaisemamme kirjan Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? teemoihin.

Opiskelijoiden kesäkiertue puolestaan jalkautuu kansalaistorille 16.-18.7. (paikka 53a) ja on kertomassa Opiskelijatarinoita! yhdessä Jouni Välijärven kanssa Kauppatorin MTV-lavan Torivartissa 17.7. klo 10.20-10.40. Myös Torivartissa ilahduttaa kuulijoita KujeImpron tehokaksikko Kaisa ja Marianna.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!


Elämänpituinen opinpolku – pitkää piinaa vai osaamisen iloa?
17.7.2018 klo 11.30-12.30, kaupungintalon piha, Hallituskatu 12

Keskustelijat:

  • Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Jussi Halttunen
  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian johtaja Vesa Saarikoski
  • opiskelija, WorldSkills-hopeamitalisti (lähihoitalajissa) Anna Blubaum
  • opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriö.
  • Sivistystyönantajien toimitusjohtaja Teemu Hassinen
  • Jyväskylän kristillisen koulun opettaja, opetuksen Nobel -finalisti Jukka Sinnemäki

Tilaisuuden juontaa näyttelijä, laulaja, juontaja Mikko Leppilampi ja keskustelua tarinallistaa yleisöä osallistaen Improvisaatioteatteri Kuje.

Näytelmien ja keskustelun teemoja ovat muun muassa miten voidaan paremmin huomioida yksilöt oppijoina? Miten lisätä viihtyisyyttä ja opiskelumotivaatiota ja sitä kautta hyvinvointia? Miten nykyinen koulutusjärjestelmä tuottaa ja päivittää yksilön osaamista? Löytyykö koulutusjärjestelmästä tarpeeksi suvaitsevaisuutta, hyväksytäänkö erilaisuutta ja tunnistetaanko erilaisia koulutuspolkuja?


Torivartti: Opiskelijatarinoita!
17.7. 2018 klo 10.20-10.40, MTV-lava, Kauppatori

Opiskelijoiden kesäkiertue järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime kesänä kerättiin suomalaisten koulukokemuksia ja ajatuksia oppimisen uudistamisesta. Tänä vuonna puolestaan kerätään keskisuomalaisia opiskelijatarinoita. Niistä syntyy videoita, podcasteja ja sosiaalisen median julkaisuja. Tässä torivartissa annamme makupalan aiheesta, EduFutura Jyväskylä esittää: Opiskelijatarinoita!

Lavalla ovat opiskelijat Ella, Jutta ja Tommi yhdessä koulukonkari-Jounin (Välijärvi) kanssa. Torivartin juontaa improvisaatioteatteri Kujeen tehokaksikko Kaisa ja Marianna

Koko SuomiAreenan ohjelma

 

Lisätiedot:

Jenni Isopahkala
Viestintäsuunnittelija, EduFutura Jyväskylä
viestinta@edufutura.fi    |  p. +358 40 6485499