Jyvässeudun koulutus- ja tutkimusorganisaatioita yhteen kokoava EduFutura-soutu kisattiin perinteisin menoin Jyväsjärvellä keskiviikko-aamupäivänä. Vaihtelevassa syyssäässä käydyn kirkkovenesoudun mestariksi nousi tiukassa kamppailussa Ilmasotakoulu.

Jo perinteeksi muodostunut EduFutura-soutu valtasi jälleen Jyväsjärven Jyväskylän yliopiston Agoran edustalla eilen keskiviikkona. Kirkkovenesoutukilpailun mestaruuden nappasi ensimmäistä kertaa Ilmasotakoulu hienoisella kuuden sekunnin kärjellä toiseksi tulleeseen JAMKiin. Kolmanneksi kiri hienosti Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Vuonna 2012 Korkeakoulusoudun nimellä alkunsa saanut kilpailu soudettiin tänä vuonna jo kuudennen kerran. Nykyisellä laajalla kokoonpanolla, jossa EduFutura Jyväskylä -oppilaitosten (JYU, JAMK ja Gradia) lisäksi soutivat VTT, Humanistinen ammattikorkeakoulu HUMAK ja Ilmasotakoulu, soudettiin toista kertaa.

Kisapäivän avannut isäntäorganisaation Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen totesi tervetulosanoissaan, että enemmän ja vähemmän tosissaan kilpailuun lähtevät joukkueet ovat ennen kaikkea verkostoitumassa toistensa kanssa. Kisailun ja sitä seuranneen ruokailun lomassa olikin luonteva tutustua toisiin ja samalla vahvistaa pohjaa yhteistyölle.

Ilmasotakoulu näytti kilpailun tahdin

Voittoisan joukkueen perämiehenä sotilaallisen tahdin määrännyt Ilmasotakoulun henkilöstöpäällikkö, majuri Joni Kankaanpää kehui soututapahtuman olleen todella mukava.

Voittajajoukkueen perämiehelle tarjottiin kylmä kylpy.

– Olin ensimmäistä kertaa mukana täällä ja myös kilpailuväline oli uusi tuttavuus. Hyvä vene siivitti meidät kuitenkin voittoon, totesi Kankaanpää vaatimattomasti. Perämiehellä on kuitenkin tärkeä rooli veneessä.

– Sitä peräsintä pitää muistaa liikuttaa, että veneeseen saadaan elastisuutta ja se etenee liukkaasti kuin käärme veden pinnalla, äänensä käheäksi soutajille tahtia huutanut Kankaanpää hymyili.

Tapahtuman lopuksi Jyväsjärven kylmään kylpyyn vaatteet päällä heitetty Kankaanpää kertoi osallistuvansa mielihyvin jatkossakin tapahtumaan, jos vain tilaisuus järjestyy. Soutamisen lisäksi hän ehti ilokseen tutustua myös muiden organisaatioiden väkeen, mikä olikin tapahtuman päätavoite.

Voittoisa Ilmasotakoulun joukkue