Suomalainen musiikkikampus – musiikkikoulutuksen ja -tutkimuksen osaamiskeskittymä

Haluatko valmistua muusikoksi, musiikkiterapeutiksi, musiikin tutkijaksi tai musiikin opettajaksi? Oletko kiinnostunut musiikista ja tanssista harrastuksena vai haluaisitko tuoda lapsesi muskariin? Tai kenties olet uusia kulttuurielämyksiä janoava musiikin ystävä?

Suomalainen musiikkikampus on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muodostama musiikkikoulutuksen ja -tutkimuksen osaamiskeskittymä. Musiikkikampus kätkee sisälleen valtavan määrän kulttuurin ja taiteen huipputekijöitä ja innokkaita harrastajia, jotka tuottavat Jyväskylään vuosittain yli 300 korkealuokkaista tapahtumaa. Kampuksella tuotetaan vuosittain mm. yhteistuotantoja, kuten oopperoita ja musikaaleja, Campus Sinfonietan konsertteja sekä taitavien oppilaiden ja opettajien omia konsertteja ja esityksiä.

Tapahtumatarjonta ulottuu aina musiikin huippututkimuksen symposiumeista klassisen ja populaarimusiikin konsertteihin, tanssin näytöksiin ja kampuksen yhteisponnistuksena tehtäviin suurtuotantoihin. Musiikkialan ammattilaisille Suomalainen musiikkikampus tarjoaa ainutlaatuisen näköalapaikan alan musiikin pedagogiikkaan, tutkimukseen ja kehittämiseen.

Olet tervetullut osaksi musiikkialan huikeaa osaamiskeskittymää opiskelijana, harrastajana, tutkijana tai musiikin ja tanssin ystävänä!

Tutustu musiikkikampuksen tarjontaan:

Tästä pääset musiikkikampuksen kotisivuille.

Suomalainen musiikkikampus löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Kolmen organisaation yhteinen musiikkialan henkilöstömäärä on noin 150.
Musiikkikampuksella opiskelee yli 700 ammattiin tähtäävää opiskelijaa.
Lisäksi Jyväskylän ammattiopiston taiteen perusopetuksen piirissä on noin 
1500 opiskelijaa.

Musiikkialan ammattilaisille suomalainen musiikkikampus tarjoaa näköalapaikan
musiikin pedagogiikkaan, tutkimukseen ja kehittämiseen. Musiikkikampuksen
osaajat ja vierailijat tuottavat alueensa väestölle kulttuurielämyksiä ja
nostavat Jyväskylän profiilia musiikkialan osaamiskeskittymänä. Yhteistyö
työ- ja elinkeinoelämän kanssa on aktiivista.