Jaamme osaamistamme – yhdessä

Kehitämme yhdessä tulevaisuuden oppimisratkaisuja ja luomme opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin.

Tätä varten oppilaitoksissamme kiinnitetään huomiota:

  • Opetussuunnitelmien yhteensovittamiseen
  • Yhteisten asiantuntijoiden käyttämiseen
  • Yhteisiin tilaratkaisuihin
  • Yhteisiin projekteihin

Yhteistyötä opetuksessa on edistetty muun muassa  lisäämällä ristiinopiskelumahdollisuuksia ja yhteisiä kursseja oppilaitosten välillä. Osa yhteisistä opinnoista on integroitu suoraan opiskelijoiden tutkintoihin, mutta osa niistä on kaikille avoimia, (mm. Yritystehtaan opinnot). Tavoitteena on, ettei oppilaitoksissa järjestetä päällekkäisiä opintoja, vaan saman alan sisällä sisältöjä voidaan hyödyntää ristiin oppilaitosten välillä. Kesällä 2017 pilotoitiin kaikille avoimet kesäopinnot, jotka jäivät pysyväksi käytänteeksi.

Opinnot:

EduFutura-kurkistuskurssit
Yritystehtaan opinnot
Kesäopinnot

Yhteistyön tavoitteena on parantaa opetuksen laatua ja tarjota opiskelijoille monipuoliset ja joustavat mahdollisuudet luoda omannäköisiä opintopolkuja.

Opiskelijat mukana toiminnassa

Opiskelijat ovat mukana toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja päätöksenteossa. Opiskelijoiden Student Forum kokoaa opiskelijoiden edustajat yhteen ja valtuuttaa joukostaan edustajan EduFuturan johtoryhmään. Opiskelijat osallistuvat myös eri alojen suunnittelu- ja työryhmiin.

Opiskelijat ovat vahvasti mukana myös viestinnässä. Kesällä 2017 lanseerattu opiskelijoiden kesäkiertue oli menestys. Tiimi kiersi tuunatulla pakettiautolla erilaisissa kesätapahtumissa ja haastatteli ihmisiä oppimisen uudistamisen teemalla. Näistä ajatuksista ja kokemuksista syntyi kirja Maailma muuttuu – muuttuuko koulukin? Kesäkiertue sai jatkoa kesällä 2018, kun viisihenkinen tiimi kiersi Keski-Suomea kohdaten lukuisia opiskelusta ja koulutuksesta kiinnostuneita ja tehden energistä viestintää EduFuturan sosiaalisen median tileille, (muun muassa podcastit, videot ja blogitekstit). Opiskelijatarinoista syntyi 29 podcastia SoundCloudiin.

Kesätiimien lisäksi lukuvuoden aikana opiskelijoiden viestintätiimit tuottavat sisältöjä EduFuturan sosiaaliseen mediaan ja kiertävät oppilaitosten omissa ja yhteisissä tapahtumissa kertomassa yhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista.

Tunnelmia kesäkiertueelta 2018

Seuraa meitä!

#studentjkl – opiskelijoiden blogi
Opiskelijatarinoita! -podcastit
YouTube
Instagram
Facebook
Twitter